[ Inici ] [ El museu ] [ Informació ] [ Exposicions ] [ Activitats ] [ Benvinguda ] [ Actualitat ] [ Contactar ]

 

 


 


 

   

:: Exposicions

     

 

Informació Relacionada:

 

- Catàleg de l'exposició


- Poster de l'exposició


- Web DDT


 

  DDT Ficcions Originals

 

En el marc de la Festa Major de S. Miquel vam inaugurar l’exposició DDT, Ficcions Originals, dins del que vam anomenar una Festa Major de “cine”. Dos mesos després, en el moment de la seva clausura, aquesta exposició ha estat un èxit absolut, sense precedents en la història de la sala de Ca n’Ametller.

 

 

Fotos corresponents a la inauguració de l'exposició el dia 25.9.2008

 

Gairebé 12.000 persones, individualment o a través de visites guiades, han visitat la mostra, una xifra espectacular que queda lluny de les molt bones xifres que van seguir les exposicions de Miquel Carbonell o de J.M. Madorell, propostes de gran qualitat i que van tenir una gran acollida pel públic.

 

Però realment l’èxit de DDT, Ficcions Originals ha superat les previsions més optimistes. I això perquè? Sens dubte hem d’atribuir-ne el mèrit a la creativitat, a la passió pel cinema i a la feina ben feta que en David Martí i la nostra convilatana Montse Ribé, les ànimes de “DDT Efectos Especiales” que és el nom de l’empresa que ells dirigeixen,  han demostrat al llarg de la seva trajectòria i que l’exposició recollia fidelment. Hem descobert un treball rigorós, ple de detalls i elements suggeridors que ha permès als visitants, des dels joves (bons coneixedors de molts films fantàstics allà representats) fins a la gent més gran, endinsar-se en les tècniques del maquillatge i els efectes especials amb una naturalitat i proximitat que no ens podíem imaginar. I amb això hem pogut valorar, encara més, el gran nombre de reconeixements en forma de premis que ha rebut DDT en aquests darrers anys.

 

L’Òscar de Hollywood al millor maquillatge per la pel·lícula “El Laberinto del Fauno, o els Premis Goya obtinguts pel mateix film, “El Orfanato” i  “Frágiles” esdevenen més valuosos davant la força del conjunt de  la seva obra, que hem pogut admirar de tant a prop.

 

L’exposició no hauria estat possible sense la col·laboració directa del David Martí i Montse Ribé i el seu entusiasme encomanadís. Els seus personatges són com una família de la que no és fàcil desprendre's i la seva generositat ha fet possible que els poguéssim acollir a Molins de Rei. Per això hem dit que la mostra era única i i irrepetible. Però només amb això no n’hi havia prou. Calia la posada en escena, el guió adequat i un catàleg que reproduís l’essència de tota aquesta obra. De manera que calia complementar l’equip de treball amb tres autèntics creadors: l’Albert Galera, comissari de l’exposició, i en Josep M. Margarit i en Josep Lluís Lara responsables del disseny de l’espai i del catàleg. Amb ells la Laura Marín  ha treballat, de forma esplèndida, la difusió de l’exposició i, de tot plegat, n’hem obtingut un treball impecable, magnífic que no ha deixat a ningú indiferent.

 

Centenars de persones vingudes d’arreu del país i també de l’estat han pogut admirar els personatges que deixaven de ser ficció per tornar a fer-se realitat davant de tots nosaltres. El poder de la imaginació, de la fantasia, de l’art en la creació de personatges, situacions i mons fantàstics no havia estat mai tant a l’abast. I l’hem tingut a casa i n’hem obtingut el reconeixement d’arreu.

 

El procés de producció d’aquesta exposició no ha estat fàcil. Però l’esforç, la il·lusió i el compromís de tot l’equip que hi ha participat, la col·laboració de la gent del cinema de la vila (el Cine Club Hall 2002 i el Festival de Cinema de Terror) i el suport incondicional dels patrocinadors ens han permès assolir aquest èxit i aquesta fita  en el camp de les produccions pròpies de la sala de ca n'Ametller. Molins de Rei ha tornat a ser, gràcies a aquesta exposició, una referència ineludible del cinema a Catalunya i la vila i el seu Festival de Cinema de Terror ho hem de saber capitalitzar  sense cap por. Perquè en qüestió de cinema tenim una història, que aquesta exposició ha fet créixer, que ens avala de forma absoluta com tan bé ens va explicar en Joan Domènech en el seu Pregó de la Festa Major

     
     
     
     
     
     

 

 

 

L.