[ Inici ] [ El museu ] [ Informació ] [ Exposicions ] [ Activitats ] [ Benvinguda ] [ Actualitat ] [ Contactar ]

 

 


 


 

   

:: Exposicions

     

 

Informació Relacionada:

 

- Triptic informatiu
 

- Informació a wiquipèdia

 

- Targeto Itinerari històric de la Guerra del francès

 

- Itinerari històric de la Guerra del francès


- Nota de premsa 


 

  La Guerra del Francès a Molins de Rei

 

Produïda pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, amb la col·laboració, entre altres, de l’Ajuntament de Molins de Rei, i comissariada per la historiadora molinenca Conxita Solans i Roda, l’estada d’aquesta exposició itinerant a Molins de Rei s’emmarca dins del cicle d’activitats per a la commemoració dels dos-cents anys de la Guerra del Francès a Molins de Rei (1808-1814).

 

L’exposició pretén donar a conèixer al públic en general la Guerra del Francès i les seves conseqüències en el Baix Llobregat, en especial dels pobles de la riba del riu Llobregat, com ara Molins de Rei, escenari de terribles combats entre els exèrcits napoleònics i espanyols, de constants accions guerrilleres, i de resistència civil.

 

Combinats de forma entenedora, l’exposició inclou textos, mapes, dibuixos i imatges de l’època (reproduccions de quadres, gravats, premsa, dietaris, documents oficials...), entre els quals, diversos referents a Molins de Rei, aportats per l’Arxiu i el Museu municipals.

 

Es pot  veure a la Sala d’exposicions de Ca n’Ametller (pl. de Catalunya, 25), fins al dia 8 de febrer. Horari: de dimarts a dissabte, de 17:00 a 20 h; diumenges i festius, d’11 a 14 h. Els dies 31 de gener i 1 de febrer, de 10 a 14 h i de 16 a 20:30 h.

 

Organitza: Espai de Recerca, Associació Amics del Museu de Molins de Rei i Ajuntament de Molins de Rei – Regidoria de Cultura, mitjançant la Biblioteca Pau Vila, l’Arxiu i el Museu municipals de Molins de Rei.

 

 

 

 

Fotos corresponents a la conferència “Les dones a la Guerra del Francès” feta per Conxita Solans
a la Sala d’Actes de Ca n’Ametller el dia 3.2.2009.

     
     
     
     
     
     

 

 

 

L.